Пройшов перший етап соціального проекту «Здорове майбутнє»

За сприяння народного депутата України Миколи Кучера було реалізовано проект «Здорове майбутнє».

Напередодні проект був представлений на прес-конференції у прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької облдержадміністрації за участю представників громадських організацій, що реалізовували дану ініціативу – голови ГО «Асоціація євро-клубів Вінниччини» Єлизавети Савчук та радника голови ГО «Соціальний центр МХП» Павла Мороза.

В ході реалізації проекту було відібрано 20 дітей, переважно із сімей переселенців із зони АТО, які наразі проживають на території Тростянецького, Гайсинського та Бершадського районів Вінницької області. Проект передбачав два етапи.

На першому етапі проведено комплексне медичне обстеження у Центрі матері та дитини (м. Вінниця). Батькам цих дітей надано кваліфіковані рекомендації спеціалістів про стан здоров'я дітей, з метою проведення лікування в разі необхідності, а також попередження захворювань у майбутньому. Обстеження дітей включало в себе якісні лабораторні дослідження та огляд найкращими фахівцями Вінниччини:

Наступного дня відбувся другий етап проекту, що передбачав психологічний тренінг. Досвідченими психологами було продемонстровано прийоми психологічного самозбереження й самодопомоги в складних умовах реальності, збереження психічного здоров'я, укріплення дружніх відносин.