Для мобілізованих ладижинців ГО «Соціальний центр МХП» придбав нове військове спорядження

До громадських приймалень народного депутата України Миколи Кучера у Вінницькій області надходять прохання від родичів солдат, які сьогодні захищають країну у зоні АТО, про допомогу у закупівлі військового спорядження. Тож за сприяння Миколи Кучера «Соціальним центром МХП» було придбано берці, каски, бронежилети, тактичні військові окуляри, захисні наколінники, налокітники та рукавиці на загальну суму 75 тис. гривень, які було передано ладижинським воякам.

Умови, в яких воюють чоловіки – польові, а форма, яку видали ще минулого літа вже зносилася. Як розповідають дружини мобілізованих, чоловіки рідко телефонують і завжди говорять, що усе добре, ні на що не скаржаться, а розмов про негаразди із формою чи амуніцією взагалі немає.

«Вони не хочуть нас турбувати. Розуміють: тут ми займаємося сім’єю, господарством, що нам без них дуже важко. А вже коли приїжджають додому, то ми самі бачимо, у якому стані форма: щось протерлося, обірвалося, стало мале чи, навпаки, було велике, - словом незручне й непридатне», - каже Олена Галунець і додає, що у Ладижині, в тилу, у дружин військових утворився свій «жіночий батальйон».

Вони зустрічаються за необхідності, обговорюють, що кому потрібно зі спорядження, уточнюють, яка форма зручніша та якісніша, де її знайти та як передати на передову.

«Ми безпосередньо звернулися до Миколи Кучера, який перед цим обіцяв допомагати усім, чим зможе. У нас була чітка умова – форму купувати лише ту, яку ми особисто замовимо. Розумієте, часто допомагають, але пропонують свої зразки спорядження, десь не такі якісні, як би хотілося. Ми спілкувалися з іншими військовими, вони нам порадили, що буде доброякісне та комфортне. Отож, ми звернулися за допомогою у придбанні форми і усі наші побажання було виконано», - розповідає Людмила Макарчук і підкреслює: дуже хочеться, щоб бодай власне зручне та практичне спорядження нагадувало чоловікам, що про них пам’ятають і дбають, щоб вони відчули трішки домашнього затишку у тих важких умовах, які змінити не в силі.