«Сьогодні саме голови місцевих рад мають винести всі труднощі, пов’язані з реформуванням країни», - М. Кучер

«Найскладніші і найважливіші виклики сьогодні стоять перед головами місцевих рад, які на своїх плечах мають винести всі труднощі, пов’язані з реформуванням країни», - вважає народний депутат України Микола Кучер. Про це він заявив під час Форуму «Перші кроки територіальних громад на шляху децентралізації влади» для голів сільських, селищних, міських та районних рад у Вінницькій області, який пройшов 27 березня у Тростянці.

Ініціатором та організатором заходу виступила громадська організація «Соціальний Центр МХП» за сприяння народного депутата України Миколи Кучера з метою напрацювання спільних рішень щодо впровадження реформ територіальними громадами Вінниччини та місцевими органами державної влади, а також роз’яснення отримання економічних вигод від реалізації прийнятих законів.

Микола Кучер розуміє, що селянам зараз найскладніше, бо сам 10 років очолював велике підприємство, яке обробляло 120 гектарів землі. «Сьогодні сільським головам потрібні роз’яснення і підтримка. Тому такі форуми потрібні не лише для того, щоб свої рекомендації могли дати представники центральної влади. Потрібно, щоб і сільські голови як представники громади могли сказати свою думку про те, що потрібно підправити в законі, що переписати, а що додати», - зауважує народний депутат.

Тому одне з головних завдань ГО «Соціальний центр МХП», який було презентовано під час Форумупрацювати в постійному режимі консультаційної та організаційної допомоги для територіальних громад сіл, селищ та міст, бути їхнім помічником у вирішенні будь-яких юридичних та соціальних питань.

Сьогодні як ніколи важливо правильно організувати взаємодію між громадами, бізнесом і центральними органами влади. Громади не повинні залишатися наодинці зі своїми проблемами. Необхідне залучення соціально-відповідального бізнесу до вирішення проблем територіальних громад. Інструментом для такої роботи має стати ГО «Соціальний центр МХП».